VI ERBJUDER DET DÄR LILLA EXTRA.


Prototyptillverkning är en mycket viktig faktor för dagens kunder, att kunna ta fram en detalj eller en första serie är oftast en kritisk faktor där ledtiderna sticker iväg. Qtech har valt att satsa på denna del för att kunna erbjuda våra kunden en helhetslösning som är snabb, agil och erbjuder det där lilla extra – ett mervärde för kunden.

I vår prototypverkstad erbjuder vi tillverkning av enstyckdetaljer, förserieproduktion, reservdelstillverkning, fixturer samt kontroll och förslag på design via våra kompetenta prototyptekniker. För att kunna utveckla och ta fram dessa produkter så är vår verkstad utrustad med 3 CNC maskiner, en 3-axlig fräs och två HAAS svarvar varav en med subspindel och drivna verktyg. Även manuella maskiner finns i huset. Kombinationen av styrda maskiner tillsammans med manuellt hantverk och manuella maskiner är receptet för en lyckad prototyp, d.v.s. en nöjd kund. För att tillmötesgå kundens krav har vi alltid råmaterial på hyllan för att snabbt komma igång.

Vi på Qtech gillar utmaningar, vi vet att tillsammans med våra duktiga medarbetare, våra fantastiska samarbetspartners och våra kunder så kan vi få fram en optimal produkt. Våra prototyptekniker har lång erfarenhet från branschen och därför är det viktigt för oss att vi kan lämna produktkritik. När vi ser att produkten inte helt är produktionsanpassad kan vi tillsammans med projektledaren förstå och tillämpa era behov för att hjälpa er långsiktigt. Vid dessa situationer gör vi ändringar i vårt CAD/CAM system där vi arbetar i Fusion 360 och Solid Works. 

Eftersom Qtech tillhandahåller en helhetslösning åt kund innebär det att vi måste kunna få fram och anpassa en rad olika typer av fixturer, alltifrån mekaniska fixturer, svetsfixturer till monteringsfixturer som gör vårt arbete mer effektivt. 

Är du intresserad av att höra mer? Kontakta Jerry Tapio eller kontakta oss via mail så ska vi lotsa dig genom vår prototypverkstad. 

Maskinmodeller:
CNC fräs Haas VM2
CNC svarv Haas ST10
CNC svarv Haas ST20-Y