Qtech söker en Kvalitetstekniker

Qtech växer och utvecklas och vi söker ständigt nya talanger för morgondagens fortsatta utveckling av företaget. Vill du vara med och utvecklas tillsammans med oss? Nu har du med rätt driv möjligheten att bidra till att vi fortsätter vår fantastiska resa och resultat.

För oss på Qtech är familjekänslan och teamet det viktigaste. Vi vill erbjuda en attraktiv arbetsplats där våra medarbetare ska känna sig hemma, sedda och uppskattade, det är något vi dagligen arbetar med. Vi vet att det ger de bästa förutsättningarna för alla.

Vi är ett företag som specialiserar oss på komplexa mekaniska lösningar och strävar ständigt efter att höja kvalitetsstandarden. Nu söker vi en passionerad och engagerad kvalitetstekniker som är redo att vara en viktig del av vår utvecklingsresa

Som kvalitetstekniker arbetar du med utveckling och effektivisering av vårt kvalitetsarbete både internt och externt tillsammans med kvalité och miljöansvarig samt mättekniker.

Dina arbetsuppgifter

 • Ansvarar för kvalitetssäkring av våra produkter och processer, inklusive noggrann inspektion och övervakning för att säkerställa att de uppfyller högsta kvalitetsstandard.
 • Utveckla och implementera kvalitetsstandarder och förfaranden, samt övervaka deras efterlevnad genom regelbundna revisioner och förbättringar.
 • Genomföra kvalitetsrevisioner och granskningar av produktionsprocesser för att identifiera potentiella avvikelser och föreslå korrigeringar.
 • Samordna och utföra tester och mätningar för att utvärdera produktens prestanda och kvalitetsegenskaper.
 • Dokumentera och rapportera resultat av kvalitetskontroller och inspektioner till relevanta parter.
 • Samarbeta nära med interna avdelningar, inklusive produktion och konstruktion och utveckling för att förbättra kvalitetskontrollen och implementera bästa praxis.
 • Ansvara för att hantera och lösa kvalitetsrelaterade frågor och incidenter, och implementera förebyggande åtgärder för att minska risken för återkommande problem.
 • Delta i utbildning och utveckling av kollegor inom kvalitetsområdet och främja en kvalitetskultur inom organisationen.
 • Hantera kommunikation med kunder, leverantörer och kollegor på ett professionellt och hjälpsamt sätt för att säkerställa att kundens behov och förväntningar uppfylls.
 • Aktivt delta i projekt och initiativ för att ständigt förbättra företagets kvalitetsprocesser och prestationer.

Då hållbarhet är en viktig del av vår verksamhet så bör du vara en person som är nyfiken och vill vara med att påverka denna del ständigt i vår vardag.

Profil

Vi söker dig som har minst fem års erfarenhet inom kvalitetskontroll och kvalitetssäkring, med en stark inriktning på mekanisk industri. Vi ser även att du har en kandidatexamen eller högre inom kvalitetsteknik, maskinteknik eller ett relaterat tekniskt område.

För tjänsten krävs att du ska ha:

 • Djupgående kunskap om internationella kvalitetsstandarder och förmåga att tillämpa dem på praktiska situationer.
 • Erfarenhet av att leda och genomföra kvalitetsrevisioner och granskningar.
 • Bevisad förmåga att implementera och förvalta kvalitetssystem och förfaranden.
 • Expertis inom användningen av avancerade mätinstrument och verktyg för kvalitetskontroll.
 • Erfarenhet att arbeta med stora globala kunder och förståelse för deras specifika krav och förväntningar.
 • Förmåga att agera som en mentor och tränare för kollegor inom kvalitetsområdet.
 • Stark problemlösningsförmåga och förmåga att hantera komplexa kvalitetsrelaterade utmaningar.
 • Exemplarisk kommunikationsförmåga, både skriftligt och muntligt, på svenska och engelska.
 • En dokumenterad historia av att driva kvalitetsförbättringar och bidra till ökad kundnöjdhet.  

Vi erbjuder

Vi på Qtech har ett öppet arbetsklimat där vi respekterar och bryr oss om varandra. Genom att arbeta aktivt med vår gemensamma arbetsmiljö och fokusera på möjligheten till balans mellan arbete och fritid ger vi varje medarbetare förutsättningar för att må bra.

Vi erbjuder:
Konkurrenskraftig lön
Årlig hälsokontroll och friskvårdsbidrag
Gym på plats
Massage på plats

Möjlighet att ta med din familjevän ”hunden” då vi har hundgård på baksidan.
Roliga aktiviteter under året där vi även har personalklubb på plats.

Ansök nu
Vid intresse, skicka in en ansökan med beskrivning av dig själv och din bakgrund samt ett CV till HR genom att maila: ivanka@qtechgroup.se

Vi utvärderar ansökningar löpande då vi kommer vilja tillsätta tjänsten så snart som möjligt. Senaste ansökningsdag är dock 2023-12-08.

Vill du veta mer?
Om du har frågor om tjänsten så tar du kontakt med Glenn Wilander genom att maila glenn@qtechgroup.se, eller ringa 070-911 17 28.

Läs mer om Qtech Group på: www.qtechgroup.se
Qtech kommer inom en snar framtid behöva rekrytera ytterligare och därför även om inte just det här jobbet är rätt för dig så ber vi dig som är intresserad och drivs av att vara med på en tillväxtresa att skicka in spontanansökan till:
https://www.qtechgroup.se/jobb/

Adress
Qtech Group AB
Grand Prixgatan 4
33433 Anderstorp

Categories
Okategoriserad