Qtech söker Ekonomiansvarig

Har du tidigare jobbat med ekonomi inom tillverkningsindustrin? Är du analytisk och har intresse inom framtidens affärsstrategi & hållbarhet? Då är det dig vi söker!

Qtech växer – häng med på resan!

Qtech växer och utvecklas och söker ständigt nya talanger för morgondagens fortsatta utveckling av bolaget. Vi på Qtech arbetar hårt med att kunna erbjuda en attraktiv arbetsplats där du ska kunna känna dig som hemma. För oss är familjekänslan och teamet det viktigaste då vi vet att det skapar de bästa förutsättningarna i alla led.

Just nu söker vi en engagerad, prestigelös, positiv Ekonomiansvarig där helhetsansvar, service och innovation ligger till grund till vår expansiva verksamhet. 

Arbetsuppgifter:

Du kommer ha en bred roll som i stora drag kan delas upp i följande två ansvarsområden:

  • Ekonomi: utöver de grundläggande arbetsuppgifterna som löpande bokföring, momsredovisning, prognos och budgetuppföljning, ansvarar du även för löneadministration, månadsbokslut och upprättande av årsredovisning. Aktiv deltagare i ledningsgruppen där du bidrar med ett faktabaserat förhållningssätt till ledning genom att implementera och följa upp KPI:er för finansiell prestation, rödflagga underpresterande avdelningar, funktioner och kundsegment och hjälpa till med att ta fram korrigerande strategier.
  • HR: Tidrapportering och löneadministration. Allmänt administrativt stöd vid rekrytering såsom upprättande av arbetsbeskrivningar, platsannonser och anställningsavtal. Du kommer även leda översynen av företagets regler och policys för att följa villkoren för kollektivavtal. Vidare sköter du även olika digitala verktyg såsom företagets intranät för att förbättra intern kommunikation samt verktyg för att mäta medarbetarnas välmående och teammoral. Du kommer också vara behjälplig under uppföljningsarbete såsom årligt medarbetarsamtal och löneförhandlingar.

Eftersom vi ständigt arbetar med hållbarhet vill vi på sikt också att du bistår med följande:

  • Hållbarhet: vara behjälplig med ISO 26000 certifieringsarbete. Det handlar om att analysera de olika funktionerna i verksamhetssystemet ur ett hållbarhetsperspektiv, kartläggning av intressenter, identifiera kort- och långsiktiga risker och möjligheter, policys för organisationsstyrning, identifiering av relevanta fokusområden samt att utarbeta stöddokument som leverantörsuppförandekod, guide för ansvarsfulla inköp etc. samt förbereda den slutliga självdeklarationen

Din profil

Du är en riktig lagspelare som inte drar dig för att hjälpa dina kollegor och du sprider positiv energi i gruppen. Vi ser att du har flera års erfarenhet som ekonom inom tillverkningsindustrin. Om du har erfarenhet, kunskap eller intresse inom hållbarhetsarbete, eller haft ett annat praktiskt arbete såsom ISO certifiering tror vi att du kommer passa extra bra hos oss, men det viktigaste är att du har rätt inställning, intresse och viljan att jobba med diverse arbetsuppdrag.

Det är även en fördel om du har tidigare erfarenhet från att ha jobbat i affärssystemet Pyramid och är van vid att jobba med siffror, data och rutiner som stöd för ditt arbete. Vi ser även att du har goda kunskaper av engelska i tal och skrift.

Vi hoppas på att du tycker det är roligt att effektivisera och strukturera och att du söker lösningar med en positiv attityd och ett flexibelt tankesätt. Vi värdesätter initiativförmåga och ser fram emot att du kommer med nya infallsvinklar och idéer till att förbättra verksamheten.

Vi erbjuder

Vi på Qtech har ett öppet arbetsklimat där vi respekterar och bryr oss om varandra. Genom att arbeta aktivt med vår gemensamma arbetsmiljö och fokusera på möjligheten till balans mellan arbete och fritid ger vi varje medarbetare förutsättningar för att må bra. Vi erbjuder:

  • Konkurrenskraftig lön
  • Årlig hälsokontroll och friskvårdsbidrag
  • Gym på plats
  • Massage på plats
  • Roliga aktiviteter genom företaget och även personalklubb på plats

Ansök nu

Vid intresse, skicka in en ansökan med beskrivning av dig själv och din bakgrund samt ett CV till sofia@qtechgroup.se

Vi utvärderar ansökningar löpande då vi kommer vilja tillsätta tjänsten så snart som möjligt. Senaste ansökningsdag är dock den 31 mars-2022.

Vill du veta mer?

Kontakta vår platschef Sofia Davidsson, om du har frågor om jobbet: Vid intresse, skicka in en ansökan med beskrivning av dig själv och din bakgrund samt ett CV till sofia@qtechgroup.se, eller på 073 063 62 77.

Läs mer om Qtech Group här.

Qtech kommer inom en snar framtid behöva rekrytera ytterligare och därför även om inte just detta jobbet är rätt för dig så ber vi dig som är intresserad och drivs av att vara med på en tillväxtresa att skicka in spontanansökan genom att klicka här

Categories
Okategoriserad